городская власть позаботилась о том, чтобы дети были охвачены трудовой и экскурсионной деятельностью / Фото: УНИАН

У Сумах цього літа будуть оздоровлені 12 тис. 584 дитини.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської міської ради, про це 18 травня на засіданні виконавчого комітету міськради повідомила начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Віра Мотречко.

«Саме для них будуть працювати 6 заміських дитячих таборів (у три зміни), 3 табори праці та відпочинку, 24 профільних і 31 пришкільний табір загальноосвітніх навчальних закладів. Всього на оздоровлення та відпочинок дітей у літній період 2016 року планується направити близько 3 млн грн, з яких 918 тис. грн - субвенція з держбюджету, 2 млн грн - кошти міського бюджету», - зазначила вона.

Відео дня

Згідно з повідомленням, міська влада подбала про те, щоб діти були охоплені трудовою та екскурсійною діяльністю, будуть працювати учнівські виробничі та ремонтні бригади, бригади по благоустрою, будуть організовані екскурсії та походи.

Читайте такожСім'ї учасників АТО поїдуть на оздоровлення у Регенсбург Отримати якісний відпочинок зможуть і діти пільгових категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з числа учнів загальноосвітніх шкіл; діти, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти-інваліди; діти з багатодітних і малозабезпечених сімей; діти з групи ризику; обдаровані і талановиті діти; діти, які перебувають на диспансерному обліку; діти-переселенці; діти, батьки яких беруть участь в АТО або загинули під час проведення АТО.

Читайте такожУ Хмельницькій області планується оздоровити близько 37 тис. дітей «Виконавчий комітет зобов'язав власників заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку забезпечити належні санітарно-епідеміологічні умови відпочинку, якісне харчування та безпеку дітей. Також був схвалений склад міської координаційної ради з питань оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей влітку 2016 року, а також комісії по перевірці стану підготовки до роботи в літній оздоровчий період позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку», - повідомили в прес-службі.