Ротавирусная инфекция - острое вирусное заболевание, характеризующееся расстройствами пищеварительной системы, слабостью, повышением температуры тела / Фото: УНИАН

У Чернігівській області причиною отруєння дітей у дитячому садку стала ротавірусна інфекція.

Про це УНІАН повідомили в управлінні Держсанепідслужби в області.

Згідно з повідомленням, у госпіталізованих дітей виявлено ротавірус, що підтверджено лабораторними дослідженнями. Хід їх захворювання - середньої тяжкості, всім призначено і надається необхідне лікування.

Відео дня

Працівники СЕС провели обстеження за місцем відвідування дошкільного закладу та проживання хворих, відібрані проби для проведення лабораторних досліджень, встановлено щоденний моніторинг за станом здоров'я всіх, хто контактував з хворими дітьми. Крім того, проведена дезінфекція в дитячому садку і в місцях проживання дітей.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці минулого тижня в інфекційне відділення Ніжинської центральної міської лікарні з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" було госпіталізовано 6 дітей, вихованців ніжинського ДНЗ №7.

Читайте такожУ Краматорську малюки отруїлися у дитсадку "Білизною"Довідка УНІАН. Ротавірусна інфекція - гостре вірусне захворювання, що характеризується розладами травної системи, слабкістю, підвищенням температури тіла. У той же час у більшості хворих з'являється нежить, почервоніння в горлі, біль при ковтанні. Багаторічні спостереження виявили, що найбільші спалахи захворювання виникають під час або після епідемії грипу, через що ротавірусне захворювання отримало неофіційну назву «кишковий грип». Джерелом ротавірусів є хвора людина - передача вірусу відбувається під час прямого контакту, через предмети, їжу, воду.