uk.wikipedia.org

Як передає УНІАН, про це під час брифінгу повідомила прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик.

Вона зазначила, що сьогодні, 26 вересня, зафіксований перший летальний випадок внаслідок отруєння алкоголем Борівському районі.

Читайте такожНа Харківщині кількість померлих від отруєння алкоголем зрослa до 12 осіб

Відео дня

"На сьогодні ситуація у нас наступна: померлих від отруєння сурогатами алкоголю у нас 13 у чотирьох районах Харківської області. Це Вовчанський район – 8 людей, Ізюмський – двоє, Харківський – двоє і додався Борівський район, де померла одна людина", - сказала Дубовик.

Окрім того, за її даними, на сьогодні внаслідок отруєння алкоголем госпіталізовано 22 людини: Вовчанський район – 7 осіб, Ізюмський – 12 осіб, Харківський – 2, Борівський – 1 людина. Вона наголосила, що в Ізюмському районі тільки 25 вересня було госпіталізовано 8 осіб.

Дубовик зазначила, що триває слідство. Максимальна санкція – до 10 років позбавлення волі. На цей час трьом підозрюваним власникам магазинів обрано запобіжні заходи. До кінця цього дня прокуратура оскаржить міри запобіжного заходу для двох підприємців, яким обрано цілодобовий домашній арешт, - прокуратура вимагатиме тримання під вартою.

Представник прокуратури області зазначила, що на цей час передчасно називати виробника алкоголю, який є небезпечним.

"Здебільшого в цих районах алкоголь продавався на розлив, тому говорити зараз про те, що підроблялася алкогольна продукція тієї чи іншої марки, передчасно. В одних районах ця рідина видавалася за коньяк, в інших – за горілку. У багатьох потерпілих вдома вилучили на експертизу тару, в якій принесли (алкоголь додому - УНІАН). Це взагалі пластикові пляшки з-під води", - наголосила Дубовик.

Читайте такожСуд взяв під домашній арешт власників магазинів на Харківщині, де продавався сурогатний алкоголь

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня у Вовчанську Харківської області внаслідок отруєння алкоголем померли шість осіб. Пізніше почали надходити повідомлення про смертельні випадки і отруєння алкоголем в інших районах області.

Правоохоронці затримали трьох власників магазинів у трьох районах області, де продавався неякісний алкоголь. Слідство триває за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (виготовлення неякісних продуктів, що спричинило тяжкі наслідки).

Суд заарештував господарку магазинів у Вовчанську Харківської області, де продавався сурогатний алкоголь, визначивши їй розмір застави у 275 тис. грн.

Ще двох власників магазинів, де продавався неякісний алкоголь, суд взяв під цілодобовий домашній арешт.