newsru.co.il

Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області.

За відомостями прокуратури, протягом останньої доби внаслідок отруєння алкоголем у Вовчанському районі померло двоє людей, у Ізюмському, Харківському та Борівському районах – по одній людині.

Читайте такожСуд взяв під домашній арешт власників магазинів на Харківщині, де продавався сурогатний алкоголь

Відео дня

Кількість госпіталізованих внаслідок отруєння сурогатним алкоголем на цей час становить 21 особу.

«Зараз у Борівському районі проводиться низка обшуків та інших оперативно-слідчих дій у ймовірних розповсюджувачів сурогату на території цього району», - додали у прокуратурі.

У відомстві також зазначили, що апеляції на запобіжний захід господарям магазинів в Ізюмському та Харківському районах, яким обраний цілодобовий домашній арешт, сьогодні направлені до апеляційного суду. На цей час розгляд справи не призначений.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали трьох власників магазинів у трьох районах області, де продавався неякісний алкоголь. Слідство триває за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (виготовлення неякісних продуктів, що спричинило тяжкі наслідки).

24 вересня у Вовчанську Харківської області суд арештував господарку магазинів, де продавався сурогатний алкоголь, визначивши їй розмір застави у 275 тис. грн.

25 вересня в Харківській області суд взяв під цілодобовий домашній арешт двох власників магазинів, де продавався сурогатний алкоголь.