Фото со страницы fb Игоря Стокоза

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Ігор Стокоз.

"Незважаючи на всі обіцянки Одеської ОДА, "Куяльнику" таки вимкнули світло. Тому вимушені переселенці-інваліди вирішили не чекати закінчення ремонту в "Святих Горах" і самостійно добираються додому", - написав він. 

Читайте такожЗагальний рівень добробуту внутрішньо переміщених осіб є наднизьким – дослідження

Відео дня

Ігор Стокоз зазначив, що переселенці мають приїхати до Слов'янська на поїзді "Одеса – Костянтинівка" у вівторок рано вранці. Після цього вони будуть тимчасово розміщені в одному з корпусів пансіонату "Святі гори" у Святогірську. "53 переселенця будуть розміщені в іншому корпусі. Після закінчення ремонту ми приймемо всіх, хто поки ще залишається в "гостинній" і "люб'язній" Одеської області", - написав Стокоз.

У звіті СММ ОБСЄ від 2 жовтня говорилося, що електрика в пансіонаті "Куяльник" відключили 26 вересня. Через три дні після цього перші 22 переселенця покинули пансіонат: 13 жінок, дев'ять літніх чоловіків, серед яких двоє в інвалідних візках, передають "Новини Донбасу"

Читайте також75% внутрішньо переміщених осіб належать до соціально вразливих груп

Наступного дня переселенці перетнули блокпости у Зайцевому і Майорську і вирушили в окуповану бойовиками "ДНР" Горлівку. Перше відключення електроенергії у "Куяльнику" відбулося 11 серпня через несплату. Постояльці казали, що у них не було можливості оплатити електрику через призупинення соціальних виплат.

Всього в пансіонаті проживали понад 80 переселенців, більша частина з яких - люди з інвалідністю.