Фото: УНІАН

В Одесі сьогодні в центрі міста, на вулиці Бєлінського, відкрився обласний очний шпиталь для ветеранів війни та учасників АТО, капітально відремонтований за кошти Міністерства оборони США.

Як передає кореспондент УНІАН, в урочистій церемонії взяли участь т.в.о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська, військовий аташе ВМС США капітан 3-го рангу Шон Стівенс, персонал медичного закладу тощо.

Читайте такожВ Одесі госпіталю Держприкордонслужби фіни подарували мобільний рентген-апарат

Відео дня

Як зазначила Бобровська, будівля госпіталю збудована 1848 року, це пам'ятка культурної спадщини, і вона повністю відремонтована, завдяки «партнерам з Міністерства оборони США».

«Це повністю оновлена клініка. У госпіталі нові меблі, комунікації, туалети і фасад... Загальна вартість реконструкції понад 0,5 млн дол. (понад 13 млн грн – УНІАН). Дякую командуванню Збройних сил США і посольству США за таку вагому допомогу», - сказала очільниця області.

На фасаді будинку встановлено пам'ятну табличку з інформацією, що ремонт фасадів, дахів, палат і санітарних кімнат проведено за кошти військового відомства США.

Читайте такожВлада Києва закупила близько 2,5 тис. комплектів штучних кришталиків ока для пільговиків

«В дар народові України від Командування ЗС США за підтримки відділу оборонного співробітництва Посольства США і командування ВМС США», - написано на табличці.

Капітальний ремонт було розпочато у січні, американська сторона курирувала проект реставрації та відновлення будівлі. Крім того, під час міжнародних навчань «Сі Бриз-2016» моряки ВМС США брали безпосередню участь у ремонтних роботах.

Як зазначив представник посольства США, він радий тому, що занедбаний будинок відремонтовано. За його словами, учасники і ветерани, як Другої світової війни, так і антитерористичної операції, «гідні високоякісного життя та медичного обслуговування в комфортних умовах».

Читайте такожДніпропетровський військовий госпіталь повернуто у власність державиГоспіталь може обслуговувати одночасно 110 пацієнтів, у кожній палаті, розрахованій на 7 осіб, обладнано санітарний вузол.