Державна служба надзвичайних ситуацій в Одеській області при обстеженні, проведеному спільно з Державної екологічної інспекції з довкілля охорони не виявило великої нафтової плями, що утворилася в акваторії в Одеської області внаслідок затоплення суховантажу «Микола Бауман» і розливу нафтопродуктів із судна «Тимекстрон-2».

Як повідомили УНІАН у відділі зі зв`язків зі ЗМІ і громадськістю управління ДСНС в Одеській області, 19 березня комісія у складі представників обласного управління ДСНС і Державної екологічної інспекції з довкілля охорони північно-західного регіону Чорного моря на вертольоті «Robinson 44» здійснила повітряне обстеження місця затоплення вищеназваного судна, а також - прилеглих територіальних вод України за координатами 45º 12`32"N, 29º 48` 00"E.

В результаті обстеження з висоти близько 200 м і радіусом обльоту до 2 км виявлені аварійний буй, швартовний канат і дерев`яна балка, яку видно за певною висотою хвиль. Слідів забруднення нафтопродуктами водної поверхні не встановлено, про що складено акт обстеження території.

Відео дня

Крім того, за інформацією начальника державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря Сергія Лихачова, відібрані проби води показали відсутність в них нафтопродуктів.

«ГУ ДСНС в Одеській області постійно проводить моніторинг ситуації щодо затоплення судна «Микола Бауман», - повідомили у відділі.

Також голова ДСНС Україна Михайло Болотських звернувся до міністра інфраструктури України Володимира Козака з пропозицією проведення міжвідомчої наради з вирішення питань здійснення протиаварійних заходів і реагування на подібні надзвичайні ситуації.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня зазнав катастрофи суховантаж «Микола Бауман» (прапор Молдови, порт приписки Джурджулешти) з екіпажем на борту. Катастрофа сталася в районі Старостамбульського гирла Дунаю.

У Ренійському районі Одеської області 11 березня з борту судна «Тимекстрон-2» стався розлив нафтопродуктів. Повідомлення про масляні плями надійшло від диспетчера Ренійського порту.

Дунайська прокуратура з нагляду за дотриманням законів у транспортній сфері внесла 11 березня до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення щодо факту забруднення Чорного моря нафтопродуктами, що витекли із судна «Микола Бауман» і Тимекстрон-2».

Площа нафтової плями становила більш як 840 тис. кв. метрів.