REUTERS

«У результаті масового артилерійського обстрілу у Донецьку в районі 10.00 постраждала центральна частина міста. Снаряди важких гармат потрапили у багатоповерхові будови по вулиці Рози Люксембург № 72, 75, 86. Також частково зруйновано магазин «Купецький» на вулиці Рози Люксембург, 86-а. Масштаби руйнувань, а також інформація про потерпілих на даний момент уточнюються», - сказано в повідомленні.

У міськраді також повідомили, що в стоматологічному відділенні Центральної клінічної міської лікарні № 1 (ім.. Вишневського) пошкоджено скління. У результаті обстрілу загинула одна людина, дві отримали поранення. На місце виїхала бригада Управління ДСНС у Донецькій області.

Крім того, постраждало тролейбусне депо №1 комунального підприємства «Донміськелектроавтотранс» на вулиці Щорса, № 76, - осколками снарядів пошкоджено близько 30 комунальних тролейбусів і автобусів великої місткості, а також вибито шибки у гуртожитку, де проживають співробітники підприємства. Поранення одержав електромонтер, його доставлено до медзакладу.

Відео дня

Крім того, поранення різного ступеня тяжкості одержали два співробітника підприємства «Зеленбуд», які косили траву на проспекті Панфілова у момент обстрілу.

«Станом на 12.00 в Донецьку знову неспокійно. Жителі повідомляють про звуки залпів і вибухів практично в усіх районах міста, локалізацію яких зараз встановити важко», - повідомили в міськраді.

Як повідомляв УНІАН, раніше Донецька міська рада через артобстріл, який ведеться в районі будівлі обласного Управління СБУ, попросила жителів міста залишити вулиці і сховатися в безпечних місцях.