Хоча лаяти жирні, маслянисті заправки до салату - це сьогодні здоровий тренд, вчені з Університету штату Айова дотримуються зовсім іншої думки, пише toneto.net.
Експерти вважають, що люди, які їдять салати, приправлені знежиреними соусами, ризикують не отримати корисних речовин зі своєї страви.
У ході дослідження вчені брали зразки крові з вен учасників до і після того, як вони їли овочі.
Це давало фахівцям можливість отримати точні дані того, в якому обсязі поглинаються організмом поживні речовини.
Медики пропонували добровольцям зелений салат з помідорами у супроводі різних типів салатних заправок.
Аналіз зразків крові наштовхнув дослідників на думку про те, що люди, які віддають перевагу знежиреним або маложирним заправкам, ризикують не отримувати в потрібній кількості корисні каротиноїди з овочів, як це відбувалося під час експериментів.
Коли ж добровольці їли салати з заправками на олії, вони отримували ці поживні речовини.