mirmix.com

Для виявлення серйозних хромосомних порушень, що виникають у процесі запліднення, і родинних генетичних захворювань використовується преімплантаційна генетична діагностика. Однак подібна методика не дозволяє виявити спонтанні мутації, які виявляються тільки при повногеномному секвенуванні, пише remedium.ru.

Фахівці з Центру лікування безпліддя при Нью-Йоркському університеті (NYU Fertility Center) розробили новий метод такого секвенування ДНК-ембріона. Використовуючи фрагменти, що складаються з 5-10 клітин, автори змогли виявити до 82% мутацій de novo. При цьому частка хибнопозитивних результатів, що виникають при ампліфікації ДНК у процесі секвенування, була в сто разів нижчюо, ніж при використанні попередніх методів, що дозволяє розраховувати на практичне застосування технології.

Читайте такожВелика Британія узаконила процедуру народження дитини від трьох батьків

Відео дня

Брок Петерс (Brock Peters) і Радож Дрманак (Radoje Drmanac) вивчили три зразка, взятих у двох ембріонів, отриманих в результаті ЕКО. Їм вдалося виявити близько 82% спонтанних мутацій, що виникли de novo, відсутніх в материнському і батьківському геномах. У зв'язку з тим, що від ембріону можна отримати не більше 10 клітин, необхідна ампліфікація ДНК, що призводить до появи помилок, подібних до справжніх спонтанних мутацій.