Вчені з Університету Базеля і Рурського університету проаналізували дані 14328 людей. Дослідження показало: люди із симптомами депресії часто страждають від соматичних захворювань. Щотретя людина з депресією схильна до ризику, як мінімум, одного соматичного захворювання, повідомляє Science World Report.

Читайте такожЗловживання знеболюючими препаратами призводить до депресії - вчені

Особливо тісним виявився зв'язок між депресією і запальними та дегенеративними захворюваннями суглобів, такими як артроз та артрит, пише meddaily.ru. При подібних запаленнях організм виділяє в кров і уражені тканини певні хімічні речовини. Потрапляння у кров та тканини таких речовин викликає почервоніння і печіння. Відбувається стимуляція нервів, і виникають больові відчуття.

Відео дня

Інше недавнє дослідження показало, що психічні захворювання, такі як депресія, тривожний розлад або шизофренія, зменшують тривалість життя. Щорічно через проблеми з психікою помирають близько 8 мільйонів чоловік. Ймовірність смерті від різних соматичних захворювань у людей з психічними розладами вища у середньому на 80%.