Фото: newsru.co.il

Це порушення виявляється у кілька стадій, залежно від того, як сильно організму не вистачає магнію. Хоча перші «дзвіночки» можуть бути ледь помітними, з часом цей дефіцит дає про себе знати більш явними ознаками — порушенням роботи м'язів і нервів (судоми, оніміння, нервові тики). У запущених випадках дефіцит заліза може викликати серйозні судоми, зміни особистості і нерегулярне серцебиття.

Читайте такожСимптоми авітамінозу

Це порушення важко виявити навіть за допомогою медичних тестів. Оскільки тільки 1% магнію в організмі, міститься в крові, простий аналіз крові картину не прояснить, і лікареві доведеться виявляти дефіцит магнію методом виключення і спостереженням за вашим способом життя.

Відео дня

Читайте такожЯк швидко підбадьоритися вранці - 5 порад

Основні «вороги» магнію: газована вода і напої, які містять алкоголь і кофеїн. Зловживання алкоголем знижує всмоктування вітаміну D, які в свою чергу сприяє засвоєнню магнію. Що стосується їжі, рафінований цукор змушує організм позбуватися магнію через нирки.

Тому якщо ви їсте або п'єте що-небудь з вищевказаного, то велика ймовірність, що у вас є щонайменше легкий дефіцит магнію.