Фото: newsru.co.il

Фахівці вважають, що до 40% калорій на день можна споживати у вигляді ненасичених жирів, повідомляють Новини Ізраїлю.

При цьому лікарі все ще рекомендують утримуватися від вживання маргарину і не нехтувати такими натуральними жирами як оливкова або канолова олії, а також авокадо.

Раніше такого висновку дійшли британські та американські вчені, які встановили, що надмірна одержимість зниженням рівня холестерину має більше побічних ефектів, ніж переваг.

Відео дня

Читайте такожFDA заборонила використання транс-жирів у харчовій продукції

На думку кардіологів, транс-жири, що містяться в багатьох хлібобулочних виробах, фаст-фуді і маргарині, дійсно становлять загрозу для серця, проте їх слід відрізняти від насичених жирів, що містяться в молоці, сирі, м'ясі. В результаті дослідження з'ясувалося, що виключення насичених жирів з раціону підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Фахівці встановили, що включення в раціон вершкового масла і сиру і навіть помірне вживання стейків менш небезпечні для здоров'я, ніж спреди з низьким вмістом жиру. Пацієнтам з хворим серцем медики рекомендують дотримуватися середземноморської дієти, яка багата на оливкову олію, фрукти, овочі, рибу і горіхи. Згідно з результатами проведених на Заході досліджень, дотримання такої дієти після серцевого нападу втричі ефективніша для запобігання подальшого розвитку хвороби, ніж прийом ліків, що знижують холестерин, які в 20 % випадків мають серйозні побічні ефекти, такі як м'язові болі, розлади шлунку, порушення сну та пам'яті.