062.ua

Гіпотиреозом називається специфічний стан організму, обумовлений стійкою нестачею гормонів щитовидної залози. Крайня форма гіпотиреозу у дорослих може призвести до хвороби мікседемі (слизовий набряк шкіри) і кретинізму у дітей. Фахівці констатують, що у 19,2% пацієнтів з неалкогольною жировою хворобою печінки був гіпотиреоз.

Читайте такожВ Україні немає достовірних даних про поширення гепатитів

Однак у пацієнтів з гіпотиреозом також існує ймовірність виникнення захворювань печінки. Доктор Мангеш Пагадала з Клініки Клівленда (the Cleveland Clinic) говорить: «Пацієнти з гіпотиреозом також схильні до ризику захворювання на неалкогольну жирову хворобу печінки, тому потребують регулярних обстежень. Такі заходи можуть допомогти запобігти цироз печінки».

Відео дня

Читайте такожЯк поліпшити обмін речовин

Дослідники вважають, якщо пацієнт з неалкогольною жировою хворобою печінки ніколи не вживав алкоголь, ризик появи гіпотиреозу може знизитися до 70%. При цьому фахівці відзначають, що підвищений артеріальний тиск, діабет і рівень ферментів печінки не впливають на зв'язок між неалкогольною жировою хворобою печінки і появою гіпотиреозу.