062.com

Більшість цих смертей трапляються в ході процедур у проктології, у результаті хіміотерапії при раку крові і при операціях при заміні кульшового суглоба, пишуть Новини Ізраїлю.

Американське дослідження підтверджує розповсюджену теорію про те, що резистентність до антибіотиків може ускладнити навіть рутинні операції.

Читайте такожУ Євросоюзі заборонили ліки, які проходили клінічні дослідження в GVK Biosciences

Відео дня

Згідно з британським дослідженням стійкі до антибіотиків інфекції – такі, як кишкова паличка, малярія і туберкульоз, - до 2050-го року будуть вбивати ще 10 мільйонів осіб на рік – більше, ніж зараз помирають від ракових захворювань.

У минулому році Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала звіт, згідно з яким, у всіх регіонах світу стрімко зростає стійкість до антибіотиків, які покликані боротися з Klebsiella pneumoniae – кишковою бактерією, що викликає такі захворювання, як пневмонія, сепсис, інфекції у новонароджених пацієнтів і пацієнтів реанімаційних відділень лікарень. У звіті зазначено, що в багатьох частинах світу вже стали неефективними антибактеріальні препарати для лікування інфекцій сечових шляхів.