novayagazeta-ug.ru

Про це пишуть Новини Ізраїлю з посиланням на статтю, опубліковану в науковому журналі Тһе Journal of Radiation Oncology.

В рамках цього дослідження, проведеного в період між 1999 і 2003 роком, шістдесят шість людей з раком простати у другій стадії, були розділені на дві групи. В одній з ни - хворі з більш легкою формою захворювання отримували тільки променеву терапію, а у другій групі В, де були важчі хворі, застосовували променеву та гормональну терапію одночасно.

Читайте такожВчені виявили бактерії, невразливі для антибіотиків "останньої надії"

Відео дня

Брайн Батлер, керівник цього проекту, роз'яснив, що його співробітники вводили хворим аденовірус, схожий з тим, який викликає застуду і провокує герпес.

Дані отримані в результаті цього досвіду, привели вчених до висновк, що вірус герпесу, якщо його використовувати в комплексі з радіотерапією дислокується в клітинах пухлини та нищить її зсередини, при цьому підвищуючи імунітет людини.

Дослідники переконані, що в найближчому майбутньому вірус герпесу буде широко використовуватися для лікування ряду онкологічних захворювань. Справа за фармакологами, які повинні провести всебічне тестування такого роду препаратів.