REUTERS

Два найбільших міста Італії - Рим і Мілан - обмежують рух транспорту після різдвяних свят через дуже високу концентрацію смогу в повітрі.

Як передає Deutsche Welle, зокрема, в Римі 28 і 29 грудня з 10:00 ранку до 16.00 дня заборонено виїжджати на вулиці автомобілям і мотоциклам, крім тих, до яких застосовані новітні технології зменшення викидів.

Відповідне розпорядження видав виконуючий обов'язки мера міста Франческо Паоло Тронка.

Відео дня

Мер Мілана Джуліано Писапіа також оголосив схожу заборону на 28-30 грудня. У Мілані навіть ті транспортні засоби, які мають право виїжджати на вулиці, не повинні перевищувати швидкості 30 кілометрів на годину. В обох містах жителям запропонували користуватися громадським транспортом за зниженою ціною.

В Римі також обмежили опалення до восьми годин на добу, температура в приміщеннях при цьому не повинна перевищувати 18 градусів. Причиною цих заходів є забруднення повітря, яке в останні тижні перевищує безпечний рівень. Забрудненню сприяла відсутність звичних для цього сезону обсягів опадів і вітру, які зазвичай допомагають розвіяти смог.

Міська влада Риму, очікуючи невдоволення городян, повідомили, що заборона може бути переглянутою, якщо погода зміниться.