мясо / ru.golos.ua

Основним завданням творців проекту є одержання штучного м'яса, що створюватимуть завдяки культивуванню клітин, пише Медпортал.

Читайте такожДля американців видані рекомендації по здоровому харчуванню

Відео дня

Автори вважають, що таке м'ясо буде мати усі властивості природнього. Крім того, зроблені з нього фрикадельки, дійсно смачні, додають розробники.

Для того, щоб «виготовити» таке м'ясо, вчені виділяють клітини, що володіють високою здатністю до регенерації, з тканин свиней, корів і курей. Після цього поміщають клітини в біореактор, де вони культивуються протягом одного-трьох тижнів за участі кисню, необхідних поживних речовин і ембріональної телячої сироватки.

Читайте такожВегетаріанська дієта знижує ризик раку

Протягом найближчих п'яти років розробники, які вже одержали фінансування в розмірі мільйонів доларів, планують почати випускати цілий асортимент продуктів біотехнологічного м'яса. Автори запевняють, що такі продукти абсолютно безпечні, не містять патогенів або слідів використання антибіотиків.