Нейробиологи из США разработали новую методику глубокой визуализации головного мозга / Фото: newsru.co.il

Дослідники з Linkoping Universty на чолі з Кристоффером Манссоном (Крістоффер Mansson) провели експеримент, в якому взяли участь 26 осіб, що страждали тривожним розладом особистості, пише Медпортал. Кожному з них було запропоновано пройти курс когнітивної поведінкової терапії. До початку терапевтичного курсу та після його закінчення учасники дослідження піддавалися процедурі МРТ головного мозку.

Читайте такожЧому світ ділиться на екстравертів і інтровертів

Виявилося, що терапія не тільки допомогла знизити рівень тривожності у пацієнтів, але й вплинула на стан їх головного мозку. Магнітно-резонансна терапія виявила, що в учасників знизилася активність мигдалеподібного тіла, розміри головного мозку також скоротилися. Відомо, що ця зона мозку бере участь у формуванні негативних емоцій, наприклад, страху, а також відповідає за прийняття рішень. Порушення нормального функціонування мигдалеподібного тіла характерне для багатьох психічних розладів.

Відео дня

Автори відзначають, що у пацієнтів, що досягли найбільших успіхів в ході терапії, зміни розмірів мигдалеподібного тіла були найбільш суттєвими.