спорт, тренажерный зал / aprofit.kz

Про дослідження американських медиків, опублікованому в журналі Neurology, пише lenta.ru.

«У нашому дослідженні ми виявили пряму кореляцію між низькою фізичною активністю і зменшенням об'єму мозку десятиліття, що вказує на його прискорене старіння», — повідомила Ніколь Спартано з Бостонського університету.

У дослідженні медиків взяли участь 1583 людини, середній вік яких дорівнював 40 років. У спостережуваних відсутні деменція і хвороби серця. Через 20 років учені перевірили стан здоров'я обстежених раніше американців.

Відео дня

За допомогою магнітно-резонансної томографії головного мозку і замірів показників фізичної активності (максимального споживання кисню на біговій доріжці) вчені оцінили стан здоров'я спостережуваних і обсяг їх головного мозку.

Читайте такожВчені вперше розморозили мозок, не пошкодивши клітини органу

Дослідження показало, що люди з поганою фізичною підготовкою мали через 20 років менший об'єм головного мозку, ніж їх більш активні ровесники. З цієї причини медики рекомендують людям середнього віку частіше займатися спортом.

Раніше медики з Данії вперше провели дослідження, яке демонструє зв'язок між рівнем чоловічого інтелекту в ранньому дорослому віці і фізичною працездатністю в середньому дорослому віці.