Фото: newsru.co.il

Про це повідомила дослідницька група під керівництвом Марії Магнус (MariaMagnus) з Норвезького інституту громадського здоров'я (Norwegian Institute of Public Health), пише Медпортал. Дослідники підкреслили, що парацетамол є одним з найбільш популярних препаратів, використовуваних майбутніми мамами.

Автори проаналізували дані про здоров'я 114,5 тисяч дітей. Вони з'ясували, у скількох з них була діагностована астма у віці між 3 і 7 роками, і чи вживали їхні матері парацетамол під час вагітності. Найчастіше майбутні мами вживали ці ліки при лікуванні грипу, позбавленню від болю і для зниження високої температури.

Читайте такожПрогестероновая підтримка не здатна запобігти викидні - дослідження

Відео дня

Виявилося, що прийом парацетамолу під час вагітності суттєво підвищує ймовірність розвитку астми – у групі ризику опинилися трирічні діти, чиї матері при виношуванні неодноразово вживали препарат.

Дослідники підкреслюють, що їм вдалося показати взаємозв'язок між використанням парацетамолу і розвитком астми, а причини, по яким жінкам доводилося приймати препарат, на ризик розвитку захворювання не впливали.