Понеділок,
05 грудня 2016

Наші спільноти

У зелені виявили нову корисну речовину

Ферментом, що міститься в зелені, харчуються "корисні" кишкові бактерії, які не дають "шкідливим" бактеріям заселити кишечник.

В зеленых листовых овощах, таких как шпинат, очень много сахарной сульфохиновозы / Фото: sroki.net
В зелених листових овочах, таких як шпинат, дуже багато цукрової сульфохіновози / Фото: sroki.net

Дослідники з Австралії і Великобританії знайшли в зелених листових овочах раніше невідомий фермент - цукрову сульфохіновозу. Її вживають бактерії, гриби та інші живі організми. Судячи з усього, цим ферментом харчуються "корисні" кишкові бактерії, які не дають "шкідливим" бактеріям заселити кишечник, повідомляє meddaily.ru.

За словами вчених, в зелених листових овочах, таких як шпинат, дуже багато цукрової сульфохіновози. Тому вони корисні для здоров'я. Фахівці сподіваються, що їх відкриття допоможе в розробці нового класу антибіотиків.

До речі, за даними іншого дослідження, зелені листові овочі захищають від когнітивних порушень. У літніх добровольців, які їли багато зелених листових овочів, когнітивні функції страждали менше за все. В учасників, які щодня з'їдали по 1-2 порції зелених листових овочів, когнітивні здібності виявилися на рівні людини на 11 років молодшої порівняно з тими, хто не їв такі овочі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читайте також
Новини партнерів

Здоров'я

loading...

Чи подобається Вам новий сайт?
Залиште свою думку