ресвератрол увеличивал продолжительность жизни и замедлял процесс развития диабета / Фото: УНИАН

Дослідники з Джорджтаунського університету пояснюють: справа в особливій сполуці - ресвератролі. У попередніх дослідженнях вже не раз відзначалися його корисні властивості. Так, ресвератрол збільшував тривалість життя і уповільнював процес розвитку діабету. Також він підсилював ефект від аеробних вправ у мишей, які харчувалися калорійними продуктами. У новому дослідженні вчені розділили макак-резус на дві групи, передає meddaily.ru з посиланням на NDTV.

Тварин з контрольної групи годували здоровою їжею. Раціон макак з експериментальної групи складався з продуктів з високим вмістом жирів і цукру. Крім того, половині тварин давали ресвератрол. Дослідників цікавило, як ресвератрол вплине на стан різних частин тіла, зокрема, м'язів задньої частини гомілки.

Читайте такожЧервоне вино корисне діабетикам – дослідженняВчені проаналізували стан трьох типів м'язів - "повільних", "швидких" і "змішаних". Виявилося, всі вони по-різному реагували на дієту і ресвератрол.

Відео дня

Читайте такожВчені радять пасивним людям пити червоне виноКороткий підошовний м'яз довжиною 5-10 сантиметрів розташовується вздовж задньої частини стопи. В ході експерименту вчені не помітили у ньому негативного ефекту від вживання нездорової їжі, зате відзначили позитивний вплив ресвератролу.

Незважаючи на обнадійливі результати дослідження, фахівці підкреслюють важливість здорового харчування.