www.kindereducation.com

Дослідники з Університету Торонто (University of Toronto) провели дослідження, в якому учасникам пропонувалося виконати ряд інтелектуальних тестів і паралельно злучати запису дитячого плачу або сміху, пише Медпортал.

Учасники проходили випробування,в якому потрібно говорити назви кольорів, написані різними кольорами. В ході тестування кожен доброволець проходив електроенцефалограму. Виявилося, що звуки дитячого плачу сильніше відволікали учасників від завдання, знижуючи рівень їх уваги. Під плач люди виконували завдання набагато повільніше.

Читайте такожАгресивним дітям рекомендують більше вживати риби і морепродуктів

Відео дня

Загалом, дитячий плач знижує уважність дорослих, причому незалежно від того, чи є вони батьками цієї дитини або сторонніми людьми.

Крім того, плач викликав когнітивний конфлікт, який виражався у тому, що одночасно необхідно було реагувати на плач дитини, а також виконувати завдання. Джоанна Дудек (Joanna Dudek) пояснює, що батькам постійно доводиться одночасно справлятися з кількома завданнями. Поступово вони вчаться вирішувати і вибирати, яка їх завдань є пріоритетною і варто негайно реагувати на плач.