покемон / скриншот

Медики заявили, що фізична активність, якою супроводжується полювання на віртуальних покемонів, приносить гравцям велику користь. Якщо раніше технології та ігрова індустрія асоціювалися зі зниженням рівня активності і проблемами зі здоров'ям, то зараз ситуація змінилася, пише Медпортал. Джей Томас Грехем (J Graham Thomas) з Дослідницького центру контролю ваги лікарні Міріам (Miriam Hospital's Weight Control Research Center, США) прокоментував: «Бачити, як технологія та ігри змінюються, заохочуючи фізичну активність і спілкування з іншими людьми — це насправді добре».

Читайте такожКарткові ігри допомагають відновитися після інсульту - вчені

Дослідники говорять про те, що нова гра змушує людей набагато більше рухатися. Додаток Cardiogram (фітнес-трекер для Apple Watch) і браслети FitBit зареєстрували сплеск активності з виходом Pokemon GO.

Відео дня

Один з користувачів мережі Twitter написав: «Я і правда пройшов вчора 13 км... Ці покемони тримають мене у формі» — і це показовий приклад.

Незважаючи на те, що вчені і лікарі одноголосно визнають користь Pokemon GO для гравців, які інакше, можливо, не мали б стимулу вийти на вулицю і пройти велику відстань пішки, фахівці також застерігають тих, хто надмірно захоплюється ігровим процесом. У північному Техасі підлітка, який ловив в кущах особливо рідкісного покемона, вкусила отруйна змія. 

Медики просять гравців дотримувати наступних правил:

- завжди дивитися насамперед навколо, а тільки потім в телефон;

- не ловити покемонів, перебуваючи за кермом автомобіля або велосипеда, а також в процесі катання на роликах або скейтборді;

- грати тільки в умовах гарної видимості;

- якщо гравець раніше не тренувався — збільшувати фізичне навантаження поступово.