REUTERS

Розробники приступають до першої фази клінічних випробувань, в ході якої вакцину RedeeFlu введуть 96 здоровим добровольцям у віці від 18 до 49 років, пише Медпортал.

Вакцина призначена для інтраназального введення. Передбачається, що вона зможе захистити від найбільш поширених штамів грипу. Ефективність вакцини вже була продемонстрована в експериментах на тварин. Творці вакцини пояснюють, що вакцина не перешкоджає зараженню, але інгібує поширення вірусу в організмі.

Читайте такожЕксперти CDC запропонували відмовитися від назальної протигрипозної вакцини

Відео дня

Керівник компанії FluGen Підлогу Радспіннер (Paul Radspinner) і його колеги вважають, що така вакцина виявиться ефективнішою за ті, що вже використовуються в клінічній практиці. Передбачається, що клінічні випробування завершаться до кінця 2016 року, а в наступному році вони будуть проведені за участю добровольців старше 50 років. Крім того, до 2017 буде перевірено не тільки безпеку, але і ефективність вакцини – людей, яким буде вводитися вакцина, піддадуть дії живого вірусу грипу. В ході випробувань також буде підібрана оптимальна доза вакцини.

Читайте такожЯпонські вчені розробили спосіб синтезу осельтамівіру за годину

Розробники підкреслюють, що захисний ефект вакцини буде зберігатися протягом одного-двох сезонів. Захищати від грипу протягом усього життя вона нездатна – це пов'язано з швидким мутованим вірусних штамів.