Фото: mixstuff.ru

Вірус Guaico Culex (GCXV) – мультикомпонентний вірус, який був виявлений в організмі комарів. Раніше вважалося, що мультикомпонентні віруси здатні заражати лише рослини і гриби. Зараз же Guaico Culex був знайдений у комарів, що мешкають в Тринідаді, пише ScienceAlert. Його виявили при вивченні вірусів, що переносяться комарами. Такі дослідження проводилися в цілях запобігання епідемій, подібних епідемії вірусу Зіку у Бразилії.

Читайте такожБіологи виявили гігантські "броньовані" віруси

Генетичний матеріал вірусу Guaico Culex з незрозумілих поки вченим причин розділений на п'ять частин, кожна з яких індивідуально упаковані. Для зараження необхідні чотири з них. Джейсон Ладнер (Jason Ladner) вважає, що п'ята частка використовується в якості запасної або визначає, наскільки виявиться смертельним вірус після зараження.

Відео дня

Читайте такожГенетична терапія може спровокувати створення непереможних вірусів

Інфікувати ссавців вірус, здається, не здатний, проте вчені виявили, що вірус Guaico Culex є близьким родичем сегментованих джингменвірусів, які можуть заражати мавп. Свідчення присутності вірусу були виявлені в організмі угандійського червоного колобуса. Відомо, що більшість вірусів, що заражають таких мавп, можуть представляти небезпеку і для людей.