REUTERS

Спалах вірусу Зіка у Бразилії пов'язаний з понад 1700 випадків мікроцефалії у новонароджених, пише REUTERS. Вірус з минулого року дуже швидко поширився по Північній і Південній Америці та Карибському басейну.

Міжнародні експерти та ВООЗ наголошували на причинно-наслідковим зв'язком між вірусом Зіка та мікроцефалією, але досі докази були непрямими.

Читайте такожУ Таїланді зафіксовано близько 200 випадків зараження на вірус Зіка

Відео дня

Професор Лондонської школи гігієни і тропічної медицини Лаура Родрігес, яка працювала над цим дослідженням, зазначила, що дане дослідження виявило "у мозаїці фрагменти, яких бракувало".

Учені спостерігали за дітьми, які народилися з мікроцефалією у восьми державних лікарнях на північному сході штату Пернамбуку Бразилії в період з 15 січня по 2 травня цього року. 

Після аналізів та сканування мозку, дослідники виявили, що 41 відсотків матерів, у яких народилися діти з мікроцефалією, були інфіковані вірусом Зіка. Він був виявлений у крові або спинномозковій рідині зразків жінок.

Читайте такожМЗС України рекомендує перед відвідуванням Таїланду профілактичні заходи у зв'язку з вірусом Зіка

Вчені наполягають, що за результатами цих досліджень, слід прийняти рішення щодо офіційне включення вірусу Зіка до списку вроджених інфекцій.