playbuzz.com

Експериментальний препарат компанії Alkermes (США) виявився ефективним у терапії пацієнтів з клінічною депресією, що не піддавалия терапії за допомогою стандартних засобів. Про це свідчать результати клінічних досліджень III фази, пише Alkermes.

Читайте такожДепресія і тривожність передаються дітям від батьків - дослідження

У клінічних дослідженнях взяли участь 407 пацієнтів, що приймали експериментальний засіб ALKS 5461 або плацебо. Всі учасники КД продовжили стандартну терапію проти депресії. Згідно з отриманими результатами, на тлі нового препарату у пацієнтів значно скорочувалися прояви депресії. При цьому було відзначено сприятливий профіль безпеки лікарського засобу: найбільш поширеними побічними ефектами були нудота, запаморочення і втома.

Відео дня

Читайте такожДепресія підвищує ризик серцево-судинних захворювань у жінок - вчені

ALKS 5461 є комбінованим препаратом на основі бупренорфіну та експериментального опіоїдного антагоніста самідорфану (samidorphan). Бупренорфін є частковим агоністом опіоїдних рецепторів підтипу мю - і антагоністом каппа-рецепторів.

В даний час бупренорфін схвалено у низці країн як опіоїдний анальгетик. Самідорфан – експериментальний селективний антогоніст опіоїдних рецепторів.