ключову роль відіграє біле речовина, що з'єднує виконавчу систему мозку з системою нагороди / rus-img2.com

Нове дослідження, проведене в Дартмутському коледжі, показало: здатність підтримувати нормальну вагу залежить від структури мозку людини. Зокрема, ключову роль відіграє біла речовина, яка сполучає виконавчу систему мозку з системою нагороди, пише Мeddaily.ru з посиланням на The Hindustan Times.

У дослідженні брали участь 36 осіб, які постійно сидять на дієті. В середньому у них в тілі було 29,6% жиру. Спочатку учасники висловлювали свою думку про картинки. Таким чином їх відволікали від суті експерименту. Добровольцям робили МРТ. Вчені визначали, де в мозку людей перебували виконавча система і система нагороди. Опісля дослідники застосовували дифузійно-тензорну візуалізацію, щоб розглянути шляхи, що з'єднували дві системи.

Читайте такожМетод "менше їсти і більше рухатися" не завжди працює - дослідженняФахівці виявили, що активність в мозку учасників, які сиділи на дієті, сильніше підвищувалася у відповідь на зображення їжі порівняно з нейтральними картинками. Також дослідники помітили: у добровольців з більш низьким вмістом жиру в тілі було менше дефектів в білій речовині, що з'єднувала виконавчу систему з системою нагороди.

Відео дня