Ілюстрація / REUTERS

Дослідники з медичного центру Вандербілт і медичної школи університету імені Дж. Вашингтона виділили людські моноклональні антитіла, які в ході експериментів на мишах помітно знизили ризик зараження вірусом Зіка. Результати їх роботи були представлені в журналі Nature, повідомляє Newsru.co.il.

Читайте такожВірус Зіка може викликати глухоту у новонароджених немовлят - вченіЛабораторні дослідження антитіл, отриманих з крові людей, раніше інфікованих вірусом Зіка у різних частинах світу, показали, що вони реагують на певний білок на поверхні вірусу. Виявилося, що виявлені антитіла здатні нейтралізувати кілька різних штамів вірусу.

Читайте такожВірус Зіка призводить чоловіків до безпліддя - дослідженняЗа допомогою антитіла, що отримало назву ZIKV-117, вченим вдалося успішно запобігти внутрішньоутробній інфекції у інфікованих вагітних мишей. Крім цього, ін'єкція антитіл помітно знизила рівень захворюваності та смертності особин, а також ймовірність передачі ВІЛ від матері до плоду.

Відео дня

Якщо аналогічні дослідження, які будуть проведені на приматах, пройдуть успішно, антитіла можуть бути використані для лікування вагітних жінок, схильних до ризику інфекції.