REUTERS

І це незважаючи на те, що кожній з цих хвороб можна запобігти шляхом вакцинації, грудного вигодовування, скорочення забруднення повітря у житлах, повідомляє Центр новин ООН. Важливо також наявність якісної первинної медичної допомоги.

Читайте такожДомашній пил може викликати рак та інші захворювання - дослідженняЗа даними нової доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), пневмонія – головний «вбивця» дітей у віці до п'яти років.

У 2015 році від запалення легенів померло близько мільйона дітей – більше, ніж від малярії, туберкульозу, кору і СНІДу разом узятих. Половина цих випадків пов'язана із забрудненням повітря.

Відео дня

Читайте такожПричина кожної дев'ятої смерті у світі пов'язана з забрудненим повітрям - ВООЗ

Стан навколишнього середовища – важливий чинник і в поширенні діареї. Один з наслідків зміни клімату – часті посухи. Відсутність чистої води змушує дітей вживати воду із забруднених джерел. Як наслідок зростає ризик зараження інфекційними захворюваннями, які можуть мати довгострокові наслідки для дітей.

Оскільки обидва захворювання пов'язані з екологією, доповідь було представлено на Конференції сторін Конвенції ООН зі зміни клімату. Вона проходить зараз у Марракеші.