УНІАН

Про це заявляють у Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

Читайте такожПоказники інфікування ВІЛ у світі знизилися на 35% - ООН

Нова доповідь ЮНІСЕФ приурочена до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня. Експерти ЮНІСЕФ впевнені, що зараження підлітків на СНІД можна уникнути шляхом активізації заходів профілактики та забезпечення потребують доступу до антиретровірусної терапії.

Відео дня

На сьогоднішній день СНІД є однією з основних причин смерті підлітків. У 2015 році було зареєстровано 250 тисяч нових випадків зараження на ВІЛ-інфекцію серед цієї категорії населення. У цьому ж році від цього захворювання померла 41 тисяча дітей і підлітків у віці від 10 до 19 років. Якщо не вжити всіх необхідних заходів, то до 2030 року кількість неповнолітніх, які заразилися на ВІЛ-інфекцію зросте на 60 відсотків.

Читайте такожВ Україні продовжують зростати показники поширеності ВІЛ-інфекції 

«Нам вдалося досягти величезних успіхів у боротьбі з ВІЛ-інфекцією, однак, боротьба ще далеко не завершена, особливо для дітей і підлітків», - заявив голова ЮНІСЕФ Ентоні Лейк.

Він закликав зробити все можливе для того, щоб кожна ВІЛ-інфікована дитина стояла на обліку і проходила курс лікування.

Читайте такожВ Україні понад 123 тисячі підлітків перебувають у групі ризику щодо зараження ВІЛ-інфекцією «Шодві хвилини один підліток, зазвичай, дівчина, заражається на ВІЛ-інфекцію. Якщо ми хочемо покінчити з вірусом імунодефіциту, то нам необхідно приділити найпильнішу увагу цьому питанню і подвоїти зусилля, спрямовані на надання допомоги кожній дитині і кожному підлітку», - додав Ентоні Лейк.