Попередньо збиток оцінюється в 2,5 мільйона євро / Фото: coinformatiquesolutions.com

Фармацевт з німецького Боттропа був затриманий за підозрою в умисному заподіянні шкоди онкологічним хворим. Попередньо збиток оцінюється в 2,5 мільйона євро, повідомляє Медпортал.

Читайте такожОнколог отримав 45 років за неправдиві діагнози і непотрібну хіміотерапіюПідозрюваний виготовляв розчини імунотерапевтичної вакцини, призначеної для ін'єкційного введення онкологічним пацієнтам. З 2012 року він регулярно занижував дозування препарату, який використовується при приготуванні розчинів. В документах і чеках він вказував правильне дозування, купуючи меншу кількість ліків, ніж було потрібно.

Поки що невідомо, хто з пацієнтів придбав вакцини з меншою концентрацією діючої речовини, ніж було потрібно. Також неясно, які були наслідки терапії з її використанням – це тільки належить з'ясувати прокуратурі. Зараз 46-річний фармацевт знаходиться в слідчому ізоляторі.

Відео дня

Читайте такожІталійська медсестра підозрюється у вбивстві 13 пацієнтівФонд захисту пацієнтів Німеччини вимагає розібратися в ситуації. Пацієнтів, які могли придбати препарати з помилковим дозуванням і скористатися ними, просять якомога швидше зв'язатися з лікарями.