www.damex.ru

Компанія Biogen представила нові дані клінічних досліджень перспективного препарату для лікування хвороби Альцгеймера: результати дослідження свідчать про ефективність адуканумаба (aducanumab) в уповільненні розвитку захворювання, пише Віодеп.

Читайте такожВчені назвали перший симптом хвороби АльцгеймераНа 9-й конференції з клінічних досліджень препаратів для лікування хвороби Альцгеймера (9th Clinical Trials on Аlzheimer's Disease) компанія озвучила результати КД 1b, в яких дія адуканумаба порівнювалося з плацебо. У клінічних дослідженнях взяли участь 197 осіб з ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Метою випробувань була оцінка безпечності, переносимості, фармакокінетики, фармакодинаміки та клінічної ефективності адуканумаба.

Читайте такожEli Lilly заявила про провал досліджень ліки від хвороби Альцгеймера

Відео дня

Протягом КД пацієнти отримували поступово зростаючі дози експериментального препарату (до 10 мг/кг), постійні дози ЛЗ(1,3, 6 або 10 мг/кг) або плацебо. Спостереження за учасниками тривало 54 тижня.

Згідно зібраним даним, адуканумаб сприяє уповільненню розвитку захворювання і скороченню відкладень бета-амілоїда в головному мозку. Також було відзначено, що при титруванні дози, порівняно з постійним прийомом високих доза адуканумаба, на 20% знижується ймовірність розвитку небажаних явищ.

Читайте такожЖирні кислоти Омега-3 корисні для людей з хворобою Альцгеймера - дослідження

Адуканумаб є моноклональным антитілом, що вибірково взаємодіє зі скупченнями токсичного білка бета-амілоїда в головному мозку, викликаючи їхнє руйнування імунною системою.