REUTERS

Компанія Achaogen повідомила про отримання переконливих даних клінічних досліджень плазомицина (plazomicin), призначеного для лікування інфекцій, викликаних ентеробактеріями, стійкими до карбапенемів. Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожВООЗ випустила рекомендації з профілактики хірургічних інфекційУ КД пізньої стадії було показано, що застосування плазомицина знижує ймовірність летального результату або розвитку серйозних побічних ефектів у порівнянні з терапією колістином. Також результати окремого КД свідчать, що плазомицин має схожу з меропенемом ефективність у терапії ускладнених інфекцій сечовивідних шляхів та гострого пієлонефриту.

У Achaogen заявили, що компанія планує подати пакет документів на реєстрацію плазомицина в США в другій половині 2017 року. Заявка на схвалення ЛЗ на території Європи буде подана в 2018 році. За прогнозами ринкових експертів, продажі плазомицина можуть досягти 350 млн доларів у 2031 році.

Відео дня

Читайте такожВООЗ опублікувала нові рекомендації щодо самостійного тестування на ВІЛ-інфекцію

Плазомицин є новим аміноглікозидом, здатним долати найбільш значущі механізми резистентності бактерій до аміноглікозидів. Препарат був розроблений шляхом хімічної модифікації сізоміціну.