Гострий перець допоможе проти раку / Фото: allwomens.ru

Вчені з Рурського університету в Бохумі (Ruhr-Universität Bochum), Німеччина, виявили, що капсаїцин, що міститься, наприклад, в перці чилі, перешкоджає росту пухлин молочної залози. Експерименти проводились на клітинній культурі SUM149PT, яка моделює тричі негативний рак молочної залози. Це захворювання лікується тільки за допомогою хіміотерапії, повідомляє Медпортал.

Читайте такожГоріхи на 15% знижують ймовірність розвитку раку - відкриттяВчені зосередилися на запахових рецепторах, які зустрічалися в культурі найчастіше. Одним з них був рецептор TRPV1 — він зустрічався в 9 різних зразках, узятих у пацієнтів з раком молочної залози. Дослідники активували цей рецептор з допомогою капсаїцину, додавши цю речовину до культури ракових клітин на тривалий час. В результаті хворі клітини стали ділитися повільніше, крім того, в результаті терапії вони вмирали у великих кількостях. Ті клітини, які виживали, рухалися повільніше, таким чином, капсаїцин знижував здатність пухлини до формування метастаз.

Читайте такожАнанаси захищають від атеросклерозу, хвороб серця і раку - дослідженняРаніші дослідження показали, що хімічний аналог капсаїцину ефективний у лікуванні пухлин мозку у мишей, однак до випробувань з участю людей його не допустили через велику кількість побічних ефектів. Ханс Хатт (Hanns Hatt), один з авторів дослідження дії капсаїцину на рак молочної залози, підкреслив, що вживання цієї речовини з їжею або у вигляді інгаляцій на рак не впливає, проте, можливо, вчені все ж зможуть створити новий спосіб лікування з застосуванням пекучої основи перцю.

Відео дня