Телеграф

Права на розробку належать компанії Egalet, пише Reuters.

Читайте такожВ Австралії розроблений назальний спрей для знеболювання при пологах

Препарат, розроблений компанією Egalet, має дуже тверду оболонку, яка унеможливлює вилучення активної речовини з таблетки. Також при спробі розчинення препарат перетворюється в густий гель, який не підходить для внутрішньовенного введення.

Відео дня

Американський регулятор дозволив компанії вказати на упаковці, що препарат можна використовувати не за призначенням шляхом розчинення і внутрішньовенного введення. Однак Egalet заборонено вказувати, що дане ЛЗ захищено від застосування не за показаннями при розжовуванні і вдиханні його порошку.

Рішення FDA узгоджується з рекомендаціями незалежної експертної ради, який проголосував в серпні 2016 року за реєстрацію Аримо. У відомстві також зазначили, що позначку про неможливість вдихання опіоїдного препарату в даний час має тільки знеболювальний засіб МорфаБонд (MorphaBond) компанії Daiichi Sankyo. До 2 жовтня 2018 року компанія має ексклюзивне право на розміщення даної позначки на своєму препараті.

Читайте такожНаркотичні знеболюючі продовжують хронічний біль

Аримо є формою морфіну пролонгованої дії та призначений для лікування пацієнтів, які потребують постійної знеболюючої терапії. Очікується, що Аримо з'явиться у продажу на території США в першому кварталі 2017 року. препарат буде доступний в дозах 15 мг, 30 мг і 60 мг.