Нова вакцина здатна запобігти туберкульоз / Фото: УНІАН

За словами вчених, для доставки антигенівтуберкульозних мікобактерій (Mycobacterium tuberculosis або Mycobacterium bovis) використовуються біогранули. Це природні поліефіри, які створює нетуберкульозна бактерія (кишкова паличка), розповідає Мeddaily.ru з посиланням на UPI.com.

Читайте такожФахівці наблизилися до перемоги над туберкульозом, стійким до антибіотиківМікобактеріальні антигени можуть викликати клітинно-опосередковані імунні реакції у лабораторних мишей. Однак у мікобактерій немає ферментів, необхідних для виробництва біогранул. Фахівці розробили новий метод, щоб фермент почав вироблятися у нетуберкульозної бактерії Mycobacterium smegmatis.

Читайте такожДослідники розробили простий і швидкий тест для діагностики туберкульозуОтримані в результаті цього біогранули вводили мишам і стежили за імунною відповіддю. Вчені прийшли до висновку, що нова вакцина здатна запобігти туберкульозу. Вакцина від туберкульозу була створена в 1921 році. Вона небезпечна для людей з ослабленою імунною системою.

Відео дня