Фото: bagema.info

Мотиліум (домперидон) зазвичай призначають при нудоті, печії та інших подібних розладах. Але тепер європейські експерти випускають нові директиви щодо даного засобу, скоротивши список показань до нудоти і блювоти. Тобто при печії або переїданні його пити не можна.

Було виявлено 342 повідомлення про серйозні побічні ефекти і про 57 смертей від ускладнень з боку серця після прийому домперидону, передає Meddaily.ru з посиланням на The Telegraph. Даний препарат, до речі, активно виписують дітям з сильним кислотним рефлюксом. Згідно з новими директивами, його можна продовжувати використовувати, але з великою обережністю.

Описані зміни випустило Агентство з регулювання медичних препаратів і продуктів після звіту, представленого Європейським медичним агентством. В цілому, на думку експертів, "плюси" переважують "мінуси" домперидону. Однак варто пам'ятати про ризики, особливо сердечникам.

Відео дня

Краще всього приймати препарат у найменшій дозуванні максимально короткий час (не більше тижня). Ін'єкційна форма ліків була відкликана ще в 1985 році через побічні ефекти. Домперидон здатний порушувати ритм серцебиття та електричну активність серця.