Манго "вбиває" рак

09:01, 04 липня 2011
16 0

Не зачіпає здорові клітини

Американські учені стверджують, що манго повинен бути зарахований до розряду "супер-їжі", не дивлячись на невелику кількість антиоксидантів, що містяться в цьому фрукті. Все одно, субстанції, що знаходяться в ньому, перешкоджають розвитку ракових клітин при пухлинах грудей і кишечника, пише medikforum.ru.

Фахівець із здорового харчування при дослідницькому центрі AgriLife Research в Техасі доктор Сьюзанн Телкотт говорить, що манго не можна навіть порівняти з чорницею або гранатом по кількості антиоксидантів, що містяться в цих фруктах. У манго їх в чотири-п`ять раз менше, ніж навіть у винограді.

Проте доктор Телкотт разом з чоловіком Стівом вирішили перевірити силу поліфенолу, що міститься в манго, - субстанції, яку традиційно пов`язують з хорошим здоров`ям. Вони впливали екстрактом поліфенолу на ракові клітини, що виникають при пухлинах кишечника, легенів, простати, а також лейкемії. Досліди проводилися в лабораторних умовах.

З`ясувалося, що манго чинить помірну позитивну для здоров`я людини дію на клітини раку легенів і простати. Але куди ефективнішим цей фрукт виявився в боротьбі з пухлинами кишечника і грудей.

"Ми з`ясували, що не всі клітини однаково чутливі до однієї і тієї ж кількості антиракового агента, що міститься в поліфенолі з манго, - говорить доктор Телкотт. - Проте у випадку з раковими клітинами, що виникають при пухлинах кишечника і грудей, поліфенол викликав апоптоз - явище програмованої клітинної смерті. Нам також вдалося встановити, що манговий поліфенол при цьому не чіпає здорові клітини, що дуже важливо".

randevucity.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter