REUTERS

Розпочалася доставка 220 тис доз вакцин від кору, паротиту та краснухи (КПК), які надійдуть в усі області України вже до кінця тижня.

Як повідомили УНІАН у МОЗ, насамперед, вакцини направлено у ті регіони, які найбільше потребують вакцин: Закарпатську, Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Миколаївську, Одеську, Київську області та місто Київ.

Читайте такожВ Україні ситуація з захворюваністю на кір стабілізувалася - МОЗ

Відео дня

Вакцина надійшла в Україну на два місяці раніше запланованих термінів завдяки успішним переговорам ЮНІСЕФ з постачальником для забезпечення нагальних потреб державної програми імунізації через спалахи кору.

Загалом цього року в Україну доставлять більше 2 мільйонів доз вакцини проти кору. Цієї кількості буде достатньо для проведення щеплень проти кору всім віковим групам дітей, які цього потребують. Наступна поставка вакцини проти кору - 800 тис. доз КПК - планується на кінець березня.

Читайте такожВ Україну надійшло 220 тисяч доз вакцини проти кору

Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти. 2 дози вакцини КПК захищають від кору: згідно з календарем профілактичних щеплень в Україні, в 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а в 6 років — планову ревакцинацію. В середовищі, де рівень охоплення вакцинацією не нижчий за 98%, хвороба не буде поширюватися. Охоплення вакцинацією формує так званий колективний імунітет.