facebook.com/iv.bogdan

У госпіталі для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" МОЗ України планують відкрити відділення для лікування важких психотравматичних розладів, депресій у ветеранів війни та членів їхніх родин.

Як повідомили УНІАН у МОЗ, психотравматичні розлади, пов’язані із травмуючими подіями, потребують більшої уваги. У МОЗ наголосили, що "в Україні немає спеціалізованого закладу, що надавав би відповідні послуги".

Читайте такожВійськовим надаватимуть на безкоштовну психологічну реабілітацію після бойових завдань

Відео дня

"Із 30 обласних госпіталів ветеранів війни, що проводять медичну реабілітацію учасників АТО, МОЗ України підпорядковуються лише 2 госпіталі. Це “Лісова Поляна” у Києві та “Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни МОЗ України” у с. Циблі Київської області. Було прийнято рішення розширити функції госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" МОЗ України у Києві і відкрити там відділення з лікування важких форм ПТСР, депресій та тривожних розладів. До робочої групи, яка визначить, які саме послуги надаватимуться у цьому відділенні і розробить план його розвитку, увійшли фахівці МОЗ та представники ветеранських організацій", - повідомили у МОЗ.  

На базі центру також планується створити освітній центр для фахівців із психічного здоров’я та лікування наслідків травми з усієї України, які працюють із ветеранами, зазначили у відомстві.

*** Посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) – це захворювання, яке виникає внаслідок психотравмуючих подій. За даними світової статистики, від 11% до 30% ветеранів у різних країнах світу стикаються з ПТСР. Хоча достовірної статистики для України немає, відомо, що охоплення послугами з підтримки психічного здоров’я ветеранів є недостатнім.