УНІАН

Лідер фракції "Радикальної партії" Олег Ляшко закликає прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана внести до парламенту подання на призначення міністра охорони здоров'я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу в парламенті.

Відео дня

"Фракція "Радикальної партії" звертається з вимогою до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана невідкладно внести до парламенту подання на призначення міністра охорони здоров'я України", - заявив Ляшко.

Читайте такожСупрун заявила, що є громадянкою України

Він вважає, що Уляна Супрун "незаконно" займає посаду виконувача обов'язків міністра.

"Особа з двома громадянствами, отримавши два роки тому українське громадянство, не вийшла з американського громадянства. Відповідно до Конституції України, це є незаконно і є підставою для позбавлення українського громадянства", - сказав депутат.

За словами Ляшка, уряд досі не подав кандидатуру міністра, тому що "не можуть узгодити".

"Наскільки мені відомо, посада міністра охорони здоров'я, - це квота фракції "Блоку Петра Порошенка". Ми просимо і президента Порошенка, і його фракцію визначитися і взяти на себе політичну відповідальність за проведення реформи охорони здоров'я, щоб українці знали, з кого питати", - сказав парламентарій.

Він також закликав Гройсмана скасувати рішення уряду про призначення Супрун на посаду "керівника Міністерства охорони здоров'я".