Львівський протезний завод / mil.gov.ua

Кабінет міністрів України збільшив фінансування програми із забезпечення інвалідів протезно-ортопедичними виробами до близько 1,63 млрд грн, що на 652 млн грн більше, ніж роком раніше.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

Читайте такожНа програму перевезення людей з інвалідністю виділено 30 млн грн

Відео дня

У державному бюджеті України на 2017 рік були заплановані кошти в сумі 977 млн 600 тис грн, що становило лише 60% від заявленої потреби і створювало майже річну чергу на отримання таких виробів. Уряд знайшов резерви у фінансуванні та обсяг програми був збільшений на 652 млн грн за рахунок внутрішнього перерозподілу коштів між програмами Міністерства соціальної політики.

Основним механізмом розвитку національного ринку протезно-ортопедичних виробів та інших засобів реабілітації є забезпечення вільного вибору людиною таких виробів і як результат - рівного доступу підприємств до отримання замовлень.

Людина з інвалідністю буде самостійно визначати виріб, яке йому необхідно, а управління соціального захисту буде виступати в ролі його представника.

Читайте такожВ Україні тільки 6 підприємств виготовляють високофункціональні протези для учасників АТО

Створено електронний каталог, доступний на сайті Міністерства соціальної політики, де визначається тип потрібного засобу у відповідності зі стандартами ВООЗ, з величезної кількості виробів обирається перелік відповідають потребам людини, і людина вибирає виріб. Управління соцзахисту відразу робить електронний запит на виробництво, укладається тристоронній договір між людиною, управлінням соцзахисту і виробником. У договорі прописуються терміни виконання, якості, ціни та інше.