Епідемія грипу та ГРВІ в Україні іде на спад, однак усередині – наприкінці березня медики очікують на новий епідемічний спалах.

Про це на брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я України повідомила заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила МУХАРСЬКА.

За її словами, це буде менш потужна хвиля епідемії, зумовлена вірусом типу В.

Відео дня

“За статистичними даними, у січні цього року на грип перехворіло близько 10 тисяч українців. Троє осіб померло, двоє з них – маленькі діти”, – сказала Л.МУХАРСЬКА

Заступник начальника управління материнства, дитинства та санаторної справи Валентина ПЕДАН зазначила, що щороку від діагнозу ГРВІ, грип або бронхолегенева інфекція в Україні помирає від 180 до 200 дітей віком до одного року.

“Однак, за 10 років кількість таких смертей зменшилася утричі”, - сказала В.ПЕДАН.

Коментуючи дані про те, що, зокрема, у США від грипу щороку помирає від 20 до 40 тисяч осіб, Л.МУХАРСЬКА наголосила: “В Америці та деяких європейських країнах - інший підхід і методи до реєстрації випадків смерті від грипу. Її реєструють у тому разі, коли померлий хворів на грип перед смертю, проживав у регіоні, де спостерігалася епідемія, і тому хворобу, від якої померла людина, розглядають, як ускладнення від грипу”. В Україні ж випадки смерті від грипу реєструють лише тоді, коли вірус лабораторно виділяють з патологоанатомічного матеріалу, зауважила заступник головного державного санітарного лікаря.