фото: УНІАН

МОЗу планують передати функцію надання медичної допомоги в місцях несвободи. 

Передача Міністерству охорони здоров'я функції надання медичної допомоги в установах відбування покарання, що зараз здійснюють в Державній кримінально-виконавчій службі України Міністерства юстиції, відбудеться після 2021 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

Відео дня

Читайте такожМОЗ змінить структуру системи громадського здоров'я - Супрун

"В нас йшла певна дискусія щодо передачі функції надання медичних послуг до Міністерства охорони здоров'я. Ця дискусія, до речі, мала свої доволі великі плоди. Ми домовилися і розробили спільну концепцію розвитку надання таких медичних послуг", - заявив він.

"З огляду на те, що ми повинні синхронізувати швидкість реформування цивільної медицини і пенітенціарної медицини, ставимо можливість передання цих послуг після 2021 року", - додав Чернишов.

Разом з тим, у прес-службі міністра уточнили, що йдеться про перепідпорядкування новоствореної Державної установи "Центру охорони здоров'я" від Міністерства юстиції до Міністерства охорони здоров'я.

Читайте такожБогомолець заявила, що "за ініціативи МОЗ відбувається легалізація роботи наркодилерів"

Як повідомляв УНІАН, переможцем відкритого конкурсу на посаду керівника Державної установи "Центр охорони здоров'я" Державної кримінально-виконавчої служби України став Сергій Васильєв.