Фото УНИАН

У Києві у Жовтневому палаці 17 травня відбудеться благодійний вечір-концерт за участю артистів з обмеженими фізичними можливостями «Ти особливий на нашій планеті!».

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила організатор, режисер-сценарист заходу, засновник та голова правління БО «БФ «Лебідь» Вікторія Лищенко.

«Я хочу запросити всіх на благодійний вечір у Жовтневий палац. Цей вечір, мені здається, розтопить багато сердець, торкнеться багатьох. Ви побачите як виступають наші талановиті «особливі» артисти, які мають обмеження у житті, але при цьому така активність для них – це як ковток повітря», - зазначила Лищенко.

Відео дня

Читайте такожЗатверджено порядок виявлення осіб з інвалідністю, які проживають у зоні надзвичайної ситуації

За її словами, перед концертом, що розпочнеться о 19.00, у фойє палацу буде організовано фотовиставку та ярмарок виробів hand made від «особливих» людей.

«Кожен квиток – це внесок у той проект, що називається "Місто професій для особливих людей". Проект спрямований на вирішення проблеми суспільної адаптації людей з інвалідністю. Цей проект вже існує, на сьогодні вже роблять пекарню для «особливих» людей, на сьогодні вже проводяться майстер-класи , куди можна привозити цих людей», - сказала Лищенко.

Кошти від заходу планують спрямувати на закупівлю спеціального транспорту для перевезення людей з особливими потребами.

«Їм потрібний соціальний світ. Всі люди потребують спілкування», - підкреслила Лищенко, звернувши увагу, що на сьогодні у нашому суспільстві існує стереотип «особливих» людей, який відділяє їх від усіх інших людей.

«І ми хочемо, щоб ця грань, яка зробила обмеження, сьогодні була стерта, і ми могли спокійно спілкуватися, ділитися і вчитися один в одного», - сказала вона.

Учасниця благодійного концерту «Ти- особливий на нашій планеті» Оксана Нежальська заявила, що участю у цьому проекті «особливі» люди хочуть показати, що вони насправді такі ж як усі.

«Ми хочемо цим концертом показати, що ми є, ми існуємо. І ми навіть не стільки просимо допомоги від вас, а просто хочемо, щоб на нас звернули більше уваги. Але не жалістю, а підтримкою, щоб ми впевненіше почували себе, коли виходимо на вулицю», - зауважила вона.

Голова правління МГО "За рівновагу у суспільстві», співорганізатор заходу Людмила Веспер наголосила, що концерт проводиться, зокрема, на підтримку петиції до президента України від батьків дітей з інвалідністю та дорослих людей з інвалідністю, яка вимагає перегляду розміру соціальних пільг для цієї категорії та розрахунків нарахування соціальної грошової допомоги. Вона закликала всіх небайдужих людей долучитися до підписання цього звернення до глави держави.

Читайте такожСША допоможуть Україні запровадити програму медичної та психологічної реабілітації учасників АТО

«Зараз ми маємо статистику: в Україні майже 3 млн осіб з особливістю. І цю сумну статистику щодня поповнює війна. Це частина нашого життя, ми не можемо від цього сховатися. Ми водночас можемо показати, які ми люди. Цивілізоване суспільство якраз і показує свою толерантність до абсолютно всіх живих на планеті», - підкреслила Веспер.

За інформацією організаторів благодійного заходу, квитки на нього можна придбати безпосередньо у Жовтневому палаці, а також на сайтах з продажу квитків «Концерт.ua», «Карабас. ua».