Центр буде створено на базі одного з українських санаторіїв / The Guardian

За результатами перемовин керівництва Міністерства охорони здоров’я та норвезької сторони планується створення в Україні реабілітаційного центру для людей, що перенесли інсульт.

Як повідомляє Урядовий портал, про це йшлося під час зустрічі віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе з державним секретарем МЗС Норвегії Аудуном Халворсеном.

Читайте такожУкраїнські лікарі дуже часто МРТ-діагностику призначають безпідставно - Супрун

Відео дня

Зазначається, що центр буде створено на базі одного з українських санаторіїв.

«Передбачається, що цей проект створить стандарт для майбутніх реабілітаційних центрів в Україні. Остаточне рішення про його реалізацію стане відоме у серпні-вересні 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі Климпуш-Цинцадзе подякувала представнику Норвегії за послідовну і практичну підтримку, яку його країна надає Україні від початку російської агресії. Йдеться, зокрема, про значний внесок Норвегії в проекти Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та допомогу в рамках трастових фондів НАТО у напрямках реабілітації поранених українських військових, розмінування, а також зміни військової кар’єри на професійну цивільну.