Супрун пояснила важливість сну для запам'ятовування / фото pixabay.com

У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли про важливість сну, особливо коли треба запам'ятати велику кількість інформації.

"Коли треба запам'ятати велику кількість інформації, особливо в період іспитів або важливих нарад на роботі, ми можемо приділяти менше часу сну. Але дарма. Більшість з усього, що людина читає в час, призначений для сну, не залишається у пам'яті. Тому якщо у вас в понеділок важливий день - поспіть як слід", - написала на своїй сторінці у Facebook в.о очільника МОЗ Уляна Супрун.

Читайте такожСупрун радить українцям довше спати та активніше рухатися

Відео дня

Вона наголосила, що під час сну організм регулює життєво важливі системи, впливає на кровообіг, зріст, імунну систему, регулює діяльність мозку та процеси запам'ятовування.

"Сон - найважливіший чинник для консолідації пам'яті. В цей час відбувається поява нових нейронних зв'язків та зміцнення нейронної мережі, які є своєрідними ретрансляторами у формування пам'яті. Більшість інформації, що ми вивчаємо за день, відкладається в короткостроковій пам'яті, і сон необхідний для переміщення знань в довгострокову. Саме здоровий сон впливає на повноту та ефективність запам'ятовування", - розповіла Супрун.

moz.gov.ua
moz.gov.ua

В.о. міністра охорони здоров'я додала, що неповноцінний сон шкодить здоров'ю в довгостроковій перспективі та навряд посприяє запам'ятовуванню інформації, вивченої напередодні.

Відео: Цікава наука 

Раніше в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун наголосила, що смартфон може бути причиною проблем зі сном.